Oliebehandling
Oliebehandling bevarer træets naturlige overflade og struktur. Ved oliebehandling forbliver gulvet smukt, naturligt og praktisk.
 
Gulvolie giver især mørke træsorter glød og dybde og den fremhæver træets åretegninger. Oliebehandlede gulve for en smuk ensartet overflade. Nemt at rengøre og vedligeholde.
 
Oliebehandlingen kan fx. foretages efter at gulvet er ludbehandlet. For ludbehandlingen giver i sig selv ikke nogen beskyttende overflade mod smuds. Man kan dog også oliebehandle et gulv som ikke først er ludbehandlet.
  
 
Problemet er blot at sollyset på sigt vil mørkne gulvet, når det ikke er ludbehandlet først. Og endvidere vil gulvet være mere modtageligt for olien efter ludbehandling, da luden åbner træets porrer. Men hvis man vælger at bruge en klar olie skal der ikke ludbehandles først, da det kan give skjolder. Hvis man vil have en pigmenteret olie er det en fordel at ludbehandle først.
 
Olien er en hærdende olie tilsat fx. harpiks, voks evt. farvepigment samt terpentin. Oliebehandling er kendetegnet ved at trænge ned i træets porrer og hærde op. Det giver en smudsafvisende overflade på gulvet. Der findes to varianter - naturolie og hvid olie. Den hvide olie giver et mere lyst indtryk, da den indeholder et hvidt pigment. Naturolien fremhæver træets struktur og giver det en dyb, varm lød, og fremstår mørkere. Olien påføres af tre omgange. Først med en stor mængde olie, dernæst med to tynde lag.
 
BESTIL
3 gulvtilbud 
    Gratis
    Helt uforpligtende
    Enkelt Indtastning
    Få tilbud indenfor 5 timer
 
BESTIL
 Konsulent
    Når det passer dig
    Uvildig
    Gratis og uforpligtende
    Vurdering og opmåling
    Rådgivning og vejledning